2015-10-31 11:39 #0 av: [Garntroll]

Bjud på en udda kaka till kaffekalaset

Bergabackens Pelargonkaka

150 g smör

2dl socker

1 ägg

10 blad av Dr Westerlunds blomma ( doftpelargon)

2,5 dl vetemjöl

Glasyr:

1 dl florsocker

!/2 - 1 msk vatten

5 blad av Dr Westerlunds blomma

Sätt ugnen på 175 grader

Använd en form med löstagbar kant , ca 1,5 liter

Mixa eller hacka bladen fint

Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägg och vispa samman smeten. Rör ner pelargonbladen och sist mjölet.

Häll i en smord och bröad form.

Grädda kakan i ca 20 min

Låt kakan svalna och bred på glasyren.

Dekorera den färdiga kakan med vackra blad och blommor av olika pelargoner. 

OBS! Ingen pelargon är giftig men alla smakar inte gott.