Etiketter: pelargoner-allmäntrecept
Läst 3864 ggr
2015-10-31 11:39
2
Pelargonkaka
Bjud på en udda kaka till kaffekalaset
Bergabackens Pelargonkaka
150 g smör
2dl socker
1 ägg
10 blad av Dr Westerlunds blomma ( doftpelargon)
2,5 dl vetemjöl
Glasyr:
1 dl florsocker
!/2 - 1 msk vatten
5 blad av Dr Westerlunds blomma
Sätt ugnen på 175 grader
Använd en form med löstagbar kant , ca 1,5 liter
Mixa eller hacka bladen fint
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägg och vispa samman smeten. Rör ner pelargonbladen och sist mjölet.
Häll i en smord och bröad form.
Grädda kakan i ca 20 min
Låt kakan svalna och bred på glasyren.
Dekorera den färdiga kakan med vackra blad och blommor av olika pelargoner.
OBS! Ingen pelargon är giftig men alla smakar inte gott.
- Redigerat 2024-01-26 23:16 av Pyttelite
Annons:
2022-04-20 21:25
0
#1
Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.
1. Hacka 4–5 pelargonblad fint. Arbeta ihop smör, socker, vetemjöl, hackade pelargonblad och salt till en deg.2. Låt degen vila i kyl cirka 30 minuter. Rulla sedan ut degen till cirka 4 cm tjocka rullar.3. För pelargonbrysselkex – hacka resten av pelargonbladen och blanda med 2 msk strösocker. …
Annons: