Annons:
Etiketterpelargoner-allmäntrecept
Läst 3864 ggr
[Garntroll]
2015-10-31 11:39

Pelargonkaka

Bjud på en udda kaka till kaffekalaset

Bergabackens Pelargonkaka

150 g smör

2dl socker

1 ägg

10 blad av Dr Westerlunds blomma ( doftpelargon)

2,5 dl vetemjöl

Glasyr:

1 dl florsocker

!/2 - 1 msk vatten

5 blad av Dr Westerlunds blomma

Sätt ugnen på 175 grader

Använd en form med löstagbar kant , ca 1,5 liter

Mixa eller hacka bladen fint

Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägg och vispa samman smeten. Rör ner pelargonbladen och sist mjölet.

Häll i en smord och bröad form.

Grädda kakan i ca 20 min

Låt kakan svalna och bred på glasyren.

Dekorera den färdiga kakan med vackra blad och blommor av olika pelargoner. 

OBS! Ingen pelargon är giftig men alla smakar inte gott.

  • Redigerat 2024-01-26 23:16 av Pyttelite
Annons:
Pyttelite
2022-04-20 21:25
#1

Recept på Pelargonkakor

Se receptet här;

https://www.svt.se/recept/pelargonkakor


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


1. Hacka 4–5 pelargonblad fint. Arbeta ihop smör, socker, vetemjöl, hackade pelargonblad och salt till en deg.2. Låt degen vila i kyl cirka 30 minuter. Rulla sedan ut degen till cirka 4 cm tjocka rullar.3. För pelargonbrysselkex – hacka resten av pelargonbladen och blanda med 2 msk strösocker. …
Upp till toppen
Annons: