Pelargoner i allmänhet

Ett besök hos Svenska Pelargonsällskapet

2018-04-18 23:45 #0 av: Pyttelite

Vill man träffa andra Pelargonintresserade är Svenska Pelargonsällskapet rätt plats. Sällskapet har aktiviteter över hela Sverige och det finns ett digert program blandat med studiebesök, sticklingbytarträffar och Pelargondagar.

Svenska Pelargonsällskapet - ett sällskap för dig?

Visst är det så att det kan vara hur lätt som helst att träffa nya och okända människor när man har ett specialintresse att dela. Då spelar det ingen roll hur gammal man är eller var man bor - då är det intresset som styr.

Väldigt många specialintressen har intresseföreningar eller sällskap som är öppna för alla mot en rimlig årsavgift.

Pelargoner är inte ett undantag - är man intresserad av växter finns det många både svenska och internationella sällskap att dela sitt intresse med.

Aktiviteter i varje län

Svenska Pelargonsällskapet är ett sällskap med många aktiviteter i sitt program.

Medlemsavgiften för ett löpande år är 250 kr. För det får man fyra nummer av medlemstidningen Pelargonbulletinen och möjlighet att delta i aktiviteter och utställningar. Det finns också kontaktombud i varje län. 

Landskapspelargoner och Nationell utställning

Pelargonsällskapet har korat en speciell pelargon för varje landskap - se gärna om du kan hitta ditt landskaps landskapspelargon.

Varje år håller sällskapet även en Nationell pelargonutställning.

Besök gärna hemsidan!

Gör gärna ett besök på Svenska Pelargonsällskapets hemsida.

http://pelargonsallskapet.com/landskapspelargoner/

http://pelargonsallskapet.com/

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-04-19 20:06 #1 av: beem

Jag har funderingar på att gå med och hoppas då hitta sorter som inte finns i affärerna. I år verkar tex alla affärer/handelsträdgårdar  satsa på Mårbacka.  Jag gillar Mårbacka men saknar bredd i utbudet.

Skulle vara roligt att höra lite kommentarer från någon som är med.


Anmäl
2018-04-19 21:30 #2 av: Pyttelite

#1 Det vore väldigt intressant om någon medlem ville skriva några rader. Annars tror jag att du kan ta kontakt med ditt "länsombud".

De har också länkar till återförsäljare - kanske finns det någon i din närhet?

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-05-25 17:35 #3 av: [HundochKatt]

Jag har varit med en gång i tiden, för ca 12-15 år sedan då jag samlade på pelargoner. Ett trevligt sällskap, men jag väljer bort medlemskapet den här gången då jag hellre lägger pengarna på nya pelargoner. 

Ni som letar efter andra sorter än vad som finns i handeln, så kan jag tipsa om Tradera. Eller olika FB grupper (sök på Pelargon). 


Anmäl
2018-05-25 19:56 #4 av: Pyttelite

HundochKAtt, tack för tipsen och att du delar med dig av din pelargonerfarenhet och varmt välkommen till pelargonsidan.

Du får mycket gärna skriva artiklar eller inlägg om dina pelargonerfarenheter eller om du vill berätta något annat om pelargoner - du har fått rättigheten att var artikelförfattare.

Skillnaden mellan artiklar och inlägg är inte så stor.  Den största skillnaden som jag tycker är att man hamnar på "löpsedeln" därför behöver man skriva en ingress.

Om det är fler som vill ha möjlighet att skriva artiklar är ni välkomna! att höra av er

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-05-25 22:33 #5 av: [HundochKatt]

#4 Tack så mycket för äran att få göra det. Jag har ju glömt en hel del så jag behöver ju friska upp minnet lite, men så småningom kanske jag bidrar med ett och annat. :)


Anmäl
2018-05-25 22:42 #6 av: Pyttelite

Känn ingen press! Om du har lust att skriva något är det mycket uppskattat. Vi är många som är noviser så det är alltid trevligt med tips och trix eller bara en rapport från fönsterbrädan eller en berättelse om en favoritsort.

Du bestämmer också format i den mån det går att variera - bilder - teckning - få eller många ord - allt fungerar och tas tacksamt emot!  Huvudsaken är att du finner nöje i att göra det. Glad

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-05-25 23:18 #7 av: [HundochKatt]

#6 Absolut! Det kommer så småningom. Tummen upp 

Kanske kan jag hitta mina foton på alla mina nu hädangångna pellisar som jag kan använda. Tror att de ligger kvar i min gamla stationära dator. (från Hedenhösåldern). 


Anmäl
2018-05-28 10:13 #8 av: beem

Jag har gått med i Pelargonsällskapet.  Jag fick 2 små påsar med Pelargonfröer. Man får en tidning 4 gånger / år.  Man får tillgång till deras hemsida men den är inte så mycket att läsa i. Jag blev besviken att det fina forumet de hade är borta. Jag hade hoppats att det fanns kvar under hemsidan.

De har en Facebooksida som heter Pelargonsällskapets Vänner men där visas mest bara bilder - ingen försäljning.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.