Tips om bra plantskolor och handlare

Pelargonfönstret i Örbyhus

2015-10-10 20:41 #0 av: Trebit

Jag vill tipsa om en fantastisk pelargonkännare och odlare!

Mats Asplund och hans fru Margareta driver Pelargonfönstret i Örbyhus i norra Uppland, har ni vägarna förbi så är det definitivt värt ett besök! Otroligt trevliga människor och en otrolig mängd olika sorters pelargoner.
De står även på ett flertal trädgårdmässor omkring i landet, själv brukar jag besöka dem på Trädgårdsmässan 'Nordiska Trädgårdar' på Stockholmsmässan i Älvsjö varje vår, och där kan man då köpa både mer "vanliga pelargoner" och riktiga specialare, alla i mycket bra kvalitet och med viktiga råd för varje sort. (Nästa 'Nordiska Trädgårdar' mässa är 21-24 April 2016)
Som jag har förstått det håller han även föredrag om pelargoner, något jag inte själv varit på, men de verkar vara mycket uppskattade!

Hittade en liten artikel om Mats Asplund från 2004, lustigt nog samma år som jag besökte dem första gången (bara 12 år gammal) och förälskade mig i pelargoner.
http://www.icakuriren.se/Hem-Tradgard/Plantera-Odla/Passion-for-livet/

Anmäl
2015-10-10 20:43 #1 av: [Garntroll]

Mycket bra tips

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.