Problemlösaren

Näring till Pelargoner

2018-08-25 22:10 #0 av: beem

Jag ger näring vid varje vattning  men  sluta med näring  i sept/okt och har uppehåll till ca mars månad. Jag läser ibland de som ger näring året runt.

Hur gör ni med näring till Pelargoner ? Gör ni uppehåll helt under vintern  eller kör nu året runt ?


Anmäl
2018-08-26 11:54 #1 av: [HundochKatt]

Jag vet att många fortsätter att ge sina Zonartics svag dos näring. Övrigt är det ju delade meningar om. 

Som regel kan man ju tänka på att ju varmare och ljusare du har så kan ju pelargonerna fortsätta växa och blomma under vintern. Pelargoner behöver egentligen inte någon viloperiod. Viloperioden eller det vi kallar för vinterförvaring, har ju mest kommit till för att man inte har plats i fönstren över vintern.  Men ställer du ner i källare, där det är mörkt och svalt så behövs ingen näring. 

Ger man tillskottsljus med någon form av växtbelysning så tycker jag nog att man kan fortsätta ge näring, men med mycket svag dos, än det man ger på sommarhalvåret. 

Vissa kommer nog att få näring av mig, men med mycket svag dos. Men jag planerar att ha belysning över vissa plantor och sticklingar över vintern. 


Anmäl
2018-08-26 19:02 #2 av: beem

Jag ska ha växtbelysning och då ska jag testa med att ge näring hela året - något svagare än vanligt. Det blir spännande att se om jag märker skillnad. Jag brukar ha extraljus men inte näring under vintern. Kul att testa nya ideer.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.