Problemlösaren

Små flygande insekter HJÄLP

2018-09-01 16:02 #0 av: Derrtag

Jag har inte pelargoner, men så stora skillnader lär väl inte finnas bredvid de och andra växter så jag ställer frågan här med: jag har små flygande insekter i mina krukor, dök upp när jorden var torr så sorgmyggor är tveksamt, rotlöss i flygande fas kanske, men de dyker upp när plantan är totalförstörd, och mina see ut att må bra och växer på.... Vad kan det vara?

Anmäl
2018-09-01 17:03 #1 av: Maria

Kan det vara typ bananflugor/fuktflugor som är vanligt vid den här tiden?

/Maria

 

Anmäl
2018-09-01 17:40 #2 av: Derrtag

#1 tror tyvärr inte det, de är oftast röda/oranga, det jag har är svart/grått och bor i jorden:(

Anmäl
2018-09-01 18:11 #3 av: Maria

Vi har jättemycket småflugor inne just nu. De är svarta och dras till typ kattmaten, fruktskålar och soppåsen så det är nog inte samma.

/Maria

 

Anmäl
2018-09-01 19:20 #4 av: [HundochKatt]

Kan det vara ättiksflugan? Hur som helst så finns det ju många olika typer av små flugor. De flesta gör ingen skada på växten men kan vara ganska irriterande. 

https://www.wexthuset.com/fakta-och-rad/om-odling-och-skotsel-av-tradgard-och-vaxter/fakta-tips-om-ohyra-och-skadegorare-pa-vaxter/bekampa-sorgmyggor-och-blomflugor

Eller kan det möjligen vara hoppstjärtar? Eftersom du skriver att de bor i jorden?


Anmäl
2018-09-01 19:25 #5 av: Derrtag

Det kan vara en av dem, jag köpte in nemablom i alla fall, läste att de dödar alla dessa plus rotlöss som är min största mardröm för tillfället...

Anmäl
2018-09-01 23:47 #6 av: [HundochKatt]

#5 Ohyra överlag är ju aldrig roligt. Själv har jag provado i alla mina pelargoner, utom orotade sticklingar. Jag stoppar alltså i en provado, så fort jag köper något nytt. Det tar ju bort en del av ohyra och håller också en del borta. 

Har inte sett någon ohyra alls sedan jag fick hem provado och stoppade ner dem i krukorna, trots att de flesta pelargoner har ju varit ute och stått ganska nära en klätterros som hade bladlöss. Ja, dessa rosor, är vackra men fy så trött jag är på bladlöss. Varenda sommar och flera gånger per säsong får jag spruta rosen. Har börjat klippa ner den helt en gång om året för att slippa det. 


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.